Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پنجمین روز از ماه میانی فصل تابستان در محله نظام آباد تهران چشم به جهان گشود. آشنایی پدرش مرحوم حاج حسین وزوایی با آیت الله کاشانی باعث شد که محسن هم در دوران نوجوانی به جبهه مبارزه با استبداد پهلوی بپیوندد.

دانشجوی رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف در نبرد‌های مسلحانه روز‌های سرنوشت ساز ۱۹ تا ۲۲بهمن ۱۳۵۷، حضوری فعال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه طی جریان تصرف دو پادگان مهم رژیم شاه در تهران، یعنی «جمشیدیه» و «عشرت آباد» نقش مهمی ایفا کرد.

محسن وزوایی که یکی از شهدای بنام فتح خرمشهر است، بدون اینکه آموزش‌های عالیه نظامی دیده باشد توانست به درجات بالای نظامی که فرماندهی تیپ بود برسد. او با تأسیس تیپ ۱۰ سیدالشهداء، فرمانده این تیپ شد. همین تیپ، در ۲۳ فروردین ماه ۱۳۶۱ وارد عملیات بیت المقدس شد و برای اجرای بهتر عملیات، با تیپ حضرت رسول صلی الله علیه و آله ادغام گردید و محسن وزوایی نیز فرماندهی محور اصلی را عهده‌دار شد. سرانجام پس از ماه‌ها مجاهدت و مبارزه با دشمنان اسلام و حماسه‌آفرینی در عملیات‌های متعدد و به ویژه «الی بیت المقدس»، در دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ در ۲۲ سالگی هنگام هدایت نیرو‌های تحت امر خود، بر اثر اصابت گلوله و ترکش به شهادت رسید.

حالا در نمایشگاه نقاشی «شهر آسمانی» تصویری از این شهید با تکنیک آبرنگ توسط محمد اسدی جوزانی ترسیم و به نمایش گذاشته شده است.

جوزانی برای انتقال مستقیم حس و لطافت شهید، تکنیک آبرنگ را انتخاب کرده است. جوزانی می‌گوید: از ابتدا که به نقاشی روی آوردم چهره شهدا را کار کردم. افتخار داشتم که چهره شهیدانی از جمله همت، باکری، صیاد شیرازی، همدانی و حاج قاسم سلیمانی را ترسیم کنم.

او که نقاش طبیعت و منظره هم می‌باشد معتقد است هنگام ترسیم چهره شهدا خود آن‌ها مدد می‌کنند. وظیفه ما هم این است که از طریق هنر، رشادت‌های رزمندگان را به نسل جوان نشان دهیم. چهلمین سالگرد فتح خرمشهر هم زمان خوبی بود تا تصویری از شهید وزوایی که نام او کمتر به گوش مردم رسیده نشان دهیم.

گفتنی است آثار نمایشگاه شهر آسمانی تا یازدهم خرداد ماه قابل مشاهده عموم است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فتح خرمشهر شهید دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سردار زاهدی نمی خواست لباس سپاه را بپوشد؟

شهید زاهدی علی رغم درجه بالای نظامی دوست نداشت لباس بسیجی را از تن دربیارد. همرزمانشان می گویند: سردار فرمانده لشکر شده بود و هنوز می خواست در لباس بسیجی بماند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سردار محمدرضا زاهدی از رزمندگان و فرماندهان هشت سال جنگ تحمیلی بود که در کنار مردانی چون شهیدان حسین خرازی و احمد کاظمی همراه دیگر هم شهری های اصفهانی اش، مقابل حزب بعث ایستاد. سردار زاهدی پس از جنگ همچنان در میدان جهاد حضور داشت و این بار در محور مقاومت فعالیت های موثری داشت. 

این سردار رشید اسلام در عین گمنامی گام های بلندی در جهت پیروزی جنگ هایی چون جنگ 33 روزه برداشته بود و در سال های خیر این سرزمین سوریه بود که او را زیاد دیده بود. سرانجام هم فروردین سال جاری سردار زاهدی در کنسولگری ایران در سوریه توسط اسراییل در کنار چند تن دیگر از همرزمانش به شهادت رسید. 

حکم ابلاغ درجه سرتیپ تمامی در سال 1369

 شهید زاهدی علی رغم درجه بالای نظامی دوست نداشت لباس بسیجی را از تن دربیارد. همرزمانشان می گویند: سردار فرمانده لشکر شده بود و هنوز می خواست در لباس بسیجی بماند که با دستور فرماندهان بالاتر و اشاره به اینکه جایگاه فرمانده لشکری فقط برای پاسداران بود و نه بسیجیان، لباس سپاه پوشید.

پس از اتمام جنگ و وقتی ساماندهی نیروها بر اساس درجه انجام شد، او از این امر ناراحت بود و معتقد بود جو همدلی و برادری بین رزمندگان ممکن است آسیب ببیند و رنگ دنیایی بگیرد.

دیدار سردار شیرازی و امیر واحدی با خانواده شهید زاهدی

ولی تنها چیزی که بارها با خوشحالی می‌گفت، این بود که حضرت آقا درجه هایش را داده و آن سردوشی و دو مدال فتح و نصر را در کیف خاصی نگهداری می کرد و چون امام خامنه ای آنها را داده بودند برایش با ارزش بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گروگان ۶ ساله بندرعباسی به آغوش خانواده بازگشت
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • عملیات نظامی ایران با این حرکت عجیب، موفق به پایان رسید /ماجرای شهادت و مفقودالاثری ۱۸ اسیر چه بود؟
  • ببینید | تصاویر تازه از عملیات جستجوی کودک ٥ ساله غرق‌شده در رودخانه خرسان
  • ابلاغ سلام فرمانده کل قوا به خانواده شهید زاهدی
  • جان باختن جوان ۲۲ ساله بر اثر برق گرفتگی در شهرستان رودسر
  • قتل جوان ۲۳ ساله با چاقو در نزاع و درگیری/ عاملان قتل دستگیر شدند
  • اختلال در عملیات دریای سرخ اتحادیه اروپا
  • چرا سردار زاهدی نمی خواست لباس سپاه را بپوشد؟
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»